Tuesday, May 27, 2008

ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να μάθουν δεξιότητες επιτυχίας, να βελτιώσουν την Συναισθηματική Νοημοσύνη, την Δημιουργική Σκέψη και να Διευρύνουν την Αντίληψη τους...

Σε Ποιους Απευθύνεται!

Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί και απευθύνεται στους εφήβους, να τους βοηθήσει να :

· Αναπτύξουν εσωτερική ψυχοσωματική επάρκεια και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους όπως άγχος, ένταση, αγωνία, φόβος

· Βελτιώσουν το τρόπο που επικοινωνούν λεκτικά και σωματικά ώστε να επιτυγχάνουν καλύτερη ανταπόκριση από τους συνομιλητές τους

· Αναπτύσσουν και να διατηρούν σχέσεις που αντέχουν στον χρόνο

· Διαμορφώνουν την συμπεριφορά τους ώστε να αλλάζουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν και επιδιώκουν

· Αναπτύσσουν δημιουργική σκέψη, να μάθουν να βάζουν και να υλοποιούν στόχους στη ζωή τους

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις διδασκαλίες του Νίκου Πασχάλη στα διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια ενήλικων. Είναι βασισμένο στην επιστημολογία του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού με τους τέσσερις πυλώνες, την Συναισθηματική Εναρμόνιση, την Αισθητηριακή Επίγνωση, την Σκέψη Εστιασμένη στο Αποτέλεσμα και την Ευελιξία Συμπεριφοράς και επιταχυντικής μάθησης.

Ένα σεμινάριο που βοηθά τον έφηβο να εναρμονίσει την ψυχή με την επιθυμία, να αναπτύξει επιλογές και δημιουργική σκέψη, να βελτιώσει την προσήλωση σε αυτό που κάνει, να παίρνει αποφάσεις επιτυχίας και ανάπτυξης, να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και αυτό-εκτίμηση.

Να ελαττώσει και να επιλύει τις οικογενειακές συγκρούσεις, διαχειριζόμενος την διαφορετική άποψη, να αναπτύξει αυτό-πειθαρχία και κοινωνική αγωγή, να αναπτύξει αυτό-έλεγχο ώστε να αντιστέκεται στους πειρασμούς και εξαρτήσεις..!

Να εκφράζεται και να χρησιμοποιεί ποιοτική επικοινωνία, να καθορίζει, να διατυπώνει και να υλοποιεί επιτεύξιμους στόχους με θετικά αποτελέσματα.

Να αναπτύξει διεκδικητική στάση σε σημαντικούς και καθοριστικούς τομείς στη ζωή του.

Τι Θα Μάθουν!

Βελτίωση ικανοτήτων αποτελεσματικής επικοινωνίας (λεκτική, μη λεκτική, μεταβίβαση και αποδοχή μηνύματος)

Ανάπτυξη Δημιουργικής Σκέψης, επίλυση προβλημάτων χρησιμοποιώντας προχωρημένες τεχνικές που μαθαίνουν οι ενήλικες που παρακολουθούν τα σεμινάρια .

Διαχείριση σχέσεων μεταξύ φύλου, φίλων, γονέων και εκπαιδευτικών.

Διαχείριση συναισθημάτων και συμπεριφοράς, φόβου, άγχους, αυτοπεποίθησης, έντασης

Ανάπτυξη δεξιοτήτων προγραμματισμού και στοχοθέτησης για επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων, στην ακαδημαϊκή, σχολική και προσωπική ζωή.

Ημερομηνία: 30 Ιουνίου – 11 Ιουλίου

Ώρες: 1.30μμ-4.45μμ

No comments: